HRISTINA TASHEVA

< FAR AWAY FROM HOME: THE VOICES, THE BODY AND THE PERIPHERY

SOLO EXHIBITION AT PERSONAL GALERIA TARRAGONA AS PART OF SCAN TARRAGONA PHOTO FESTIVAL (SPAIN)

"Ets comunista? Aquesta és la pregunta que un ciutadà neerlandès li va fer a Hristina Tasheva, nascuda i educada a la Bulgària comunista l’any 1976, quan feia poc temps que s’havia instal·lat a viure als Països Baixos.

Tasheva va ser una immigrant il·legal al cor de l’Europa democràtica i, per bé que ara ja té la nacionalitat holandesa, la idea que pot ser vista pels occidentals com una comunista en terra estranya, encara roman en el seu pensament. Aquest desacord l’ha dut a investigar la seva pròpia història i la percepció que la societat europea té sobre les ideologies del passat i present (nacionalsocialisme, comunisme i capitalisme), de les quals deriva l’Europa que coneixem.

Com s’organitza la cultura de la memòria? Com construïm la nostra identitat? Com ens veuen els altres? Per respondre aquestes preguntes, Tasheva ha viatjat fins als camps de concentració nazis d’Alemanya, França o Polònia (on molts comunistes holandesos van ser executats), i també ha investigat a Bulgària, el seu país, on es desconeixen les ubicacions exactes dels camps comunistes." (scan.cat)

Opening: 18/11/2022 at 6:30 p.m. Duration: 18/11/2022 - 08/01/2023

Guided tour: 19/11/2022 at 7 p.m.

(c) scan tarragona
(c) Guillo Dehon